Een peuk bevat veel giftige stoffen die grote schade aanrichten aan planten en dieren en blijft zeker 12 jaar in het milieu.

Bijna 2/3 van alle peuken in Nederland belandt op de grond en slechts een deel hiervan wordt door de veegwagens opgezogen. Sinds het rookverbod mag er niet meer gerookt worden in openbare gebouwen, bedrijven, winkels, horeca en sportverenigingen.

En dus worden op deze locaties extra veel peuken gevonden met alle gevolgen van dien. Om rokers bewust te maken van de ernstige effecten van het uittrappen van hun peuk op de grond, heeft Schoner Noord-Holland de campagne ‘Hier met je Peuk’ ontwikkelt.

Samen met een toenemend aantal gemeenten werken wij aan bewustwording en activatie om daarmee gedragsverandering te realiseren. Dat doen we door een geïntegreerde campagne in te zetten die bestaat uit een onder andere een informatieve website, infofilm, social mediacampagne, point-of-salemateriaal, samenwerkingen met winkelgebieden, horeca en andere hotspots ,aangevuld met het actiematig inzetten van promotionele activiteiten waaronder een speciale peukenbak. De campagne is ook uitermate geschikt om in te zetten bij recreatiegebieden, strand, bos en duinen. De campagne kan jaarrond ingezet worden. 

Bent u zo’n gemeente, recreatieschap of andere organisatie die helemaal klaar is met het peukenprobleem, neem dan contact op met Schoner Noord-Holland.