Weg met zwerfafval. Maak samen het verschil ♻️

#KNALWEG

Project Info

Client Gemeente Heerhugowaard, Koggenland, Langedijk en Opmeer

Project Description

Gelukkig nieuwjaar. Het begin van 2020 en voor veel inwoners reden om dat met het afsteken van vuurwerk op feestelijke wijze in te luiden. Maar helaas kan dat minder feestelijk zijn voor dier en milieu, althans als de vuurwerkresten langer dan 1 januari op straat blijven liggen. 

In vuurwerk zitten giftige metalen zoals koper die zeer schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Het veroorzaakt bodem- en watervervuiling. Vooral de onverbrande karton- en papierresten met zware metalen zijn zeer schadelijk. Daarnaast laat vuurwerk vlekken achter. Niet-ontbrand vuurwerk is gevaarlijk voor kinderen en voor huisdieren. 

Kortom, het snel opruimen van vuurwerk is belangrijk. 

#KNALWEG is een campagne van de gemeenten Heerhugowaard, Koggenland, Langedijk en Opmeer. in samenwerking met Schoner Noord-Holland. Kopers van vuurwerk kunnen er niet omheen: op het verkooppunt op social media, in de kranten, met speciale vuilniszakken. Overal worden zij aangespoord om vuurwerk op 1 januari op de juiste manier op te ruimen. Jij ruimt toch ook je vuurwerk op? Alle informatie over #KNALWEG “Ik ruim mijn vuurwerk op” vind je op de speciale website www.knalweg.nl. Mail voor vragen naar info@knalweg.nl

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...